(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
DOMÁCÍ VDOLKY OD BABIČKY SYPANÉ MÁKEM
Potřebné ingredience
1/2kg hladké nebo polohrubé mouky, 1 větší vařený brambor, kostička droždí, mléko, asi 5dkg cukru, 2 vejce, 8dkg Hery, sůl, mák.
Postup přípravy
V hrnku si z 1 kostky droždí připravíme v trošce vlažného mléka s cukrem kvásek . Když kvásek nabyde, vlijeme ho k mouce, přidáme nastrouhaný brambor, 1 vejce, cukr, sůl, rozpuštěnou Heru a dle potřeby vlažné mléko. Zaděláme vláčné těsto - pokud je řidší, přidáme mouku, pokud je hustší, zředíme mlékem. Na teplém místě necháme kynout. Když je těsta asi 2x tolik, vyklopíme ho na vál a tvoříme malé bochánky, které klademe na olejem či Herou vymaštěný plech. Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme a posypeme mákem. Upečeme dočervena a ještě teplé poťukáme kostičkou Hery.
VYNIKAJÍCI K DOMÁCÍ GULÁŠOVCE NEBO K BRAMBORAČCE!!!
VYNIKAJÍCI K DOMÁCÍ GULÁŠOVCE NEBO K BRAMBORAČCE!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
@Pavla
(upraveno)
11. 3. 2009, 12:06
Právě papáme a dělají se nám boule za ušima... Děkujeme
dash
(upraveno)
15. 4. 2008, 10:04
Lucinko, tyto vdolky dělala moje maminka k bramboračce, úplně se mi to vybavilo, nikdy jsem je neděla, ale určitě vyzkouším. Nemám se už koho zeptat .Děkuji Ti moc za připomenutí .Lída
Lukrato
(upraveno)
29. 4. 2008, 19:45
@dash
Tenhle receptík mám ze své kuchařky, kterou jsem si zakládala ještě se svou babičkou..... taky už není mezi námi a já mám tak pěknou památku na ní..... Tak vyzkoušejte, třebas to budou přesně ty, co dělávala Vaše maminka.....
macek2003
(upraveno)
25. 1. 2007, 16:45
Vdolečky jsem dnes dělala s bramboračkou a byly ÚŽASNÉ!!! Mňam!K nim byla bramboračka samozřejmě domácí a vše sklidilo VELIKÝ úspěch!Díky za inspiraci!!! Martina